top of page
  • Foto van schrijverOlivier Schut

De roman: ‘Eindelijk Nu’ is geboren!

Bijgewerkt op: 17 nov. 2021

‘Eindelijk Nu’ is ontstaan uit liefdevolle noodzaak. Het grotendeels fictieve verhaal, geschreven vanuit de ik-persoon, gaat over liefde, groei, besef, respect en plezier.

‘Het verlies van een dierbare vriend heeft me er deels tot aangespoord dit boek te schrijven,’ aldus de schrijver Olivier Schut. ‘Door het schrijven van dit boek ben ik mijzelf niet ook verloren.’

Dit boek fungeert voor de schrijver dan ook als ‘ladder’ om vanuit een donkere periode naar een lichte te klimmen! Het boek is zeker ook spiritueel maar de insteek is allereerst: vermaak!

In ‘Eindelijk Nu’ komt de hoofdpersoon erachter dat de kijk op het leven het verschil maakt. Met die insteek is het ook geschreven. De alledaagse situatie moet een vleugje magie krijgen om het bijzonder te maken. Die magie is er al, je moet er alleen in geloven …

‘Eindelijk Nu’ van Olivier Schut is nu verkrijgbaar via deze webshop. Bestel jouw gesigneerde versie!


Een passage uit het boek

Ik begin mijn vragen automatisch in het Engels als ik voel dat de mensen de Nederlandse taal niet machtig zijn. 'Goedemiddag, wat kan ik voor jullie betekenen?' De jongeman, een Pakistaans ogende kerel, antwoordt ook in het Engels maar met een Fins accent: 'We willen graag twee halve liters bier.' Ik keer om, tap twee pinten en loop direct terug naar het tafeltje buiten. Ik zet de twee Finse fluitjes bij de luitjes en verras hen met een kippis (proost). Verbaasd kijken zij mij aan en vragen: ‘Hoe weet jij dat?' ’U heeft Finland op uw voorhoofd staan meneer!’ terwijl ik probeer mijn gezicht in een plooi te houden.


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page